HartZinnig

Het fenomeen Blue Monday

Op 20 januari 2020 is het weer Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar… De dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Goede voornemens zijn mislukt, de vakanties lijken ver weg. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Het fenomeen Blue Monday is nooit wetenschappelijk bewezen maar hoe dan ook een mooie gelegenheid om op deze dag aandacht te vragen voor depressiviteit en daaraan gerelateerde klachten.
Door te rennen of te wandelen! Dat maakt niet uit. Je hoeft geen sport- en of loopervaring te hebben en een slechte conditie is geen probleem.

Hardlopen

Maandag 20 Januari 2020 | 19.30 - 21.00 | Koogerpark te Koog aan de Zaan | Verzamelen Fysiotherapie Koog Zaandijk

Waarom organiseer ik met HartZinnig de Blue Monday Run?
Als enthousiaste risk & compliance professional, coach, stress & burn out coach, beweegcoach en runningtherapeut (kortom: vitaliteit) ondersteun ik graag mensen en bedrijven in hun proces op weg naar een mooie balans tussen: risico’s, dillema’s en allerlei verschillende vraagstukken. Uiteindelijk gaat het elke keer weer over de balans tussen het hoofd en het hart. Je energiemanagement en stressmanagement zijn dan in orde. Je gaat andere keuzes maken, ervaart meer rust. Je staat vol vertrouwen en hebt zelfzekerheid!
 
Mooi voor jezelf, je omgeving en ook je werkgever! Dus,…
Gooi je schoenen, pumps uit en trek je gympen aan. Schrijf je in via de link: https://www.doemeemetmind.nl/team/hartzinnig-coaching-counseling-beweging of neem contact met me op.

Als geen ander weet ik wat beweging voor je kan betekenen. Juist wanneer je niet lekker in je vel zit, depressief bent of allerlei andere vage klachten hebt, is het belangrijk om in actie te komen. Zelfbewustwording, sociale contacten, positief denken en vooral bewegen zijn de basis van herstel. Als gecertificeerd runningtherapeut en lid van het team bewegen voor je brein kan ik alleen maar meedoen met dit mooie initiatief: “Practise what you preach!”
 
Er bestaat vaak nog een taboe rondom psychische aandoeningen en helemaal rondom depressie. Daarom is het belangrijk dat we hier aandacht voor vragen. Ik merk vaak dat mensen het moeilijk vinden om over hun problemen te praten. Vaak uit angst voor reacties vanuit hun omgeving. En dat is natuurlijk zonde! Op 20 januari is het Blue Monday. Dus hoe mooi is het als jij, met je vrienden, familie of collega’s met mij, op die dag in beweging komen?
 
Waarom rennen? 
Somberheid, angst en depressie kan ervoor zorgen dat je voor langere tijd aan de zijlijn komt te staan. Zeker als er weinig begrip is voor jouw klachten en zeker als je zelf door schaamte (te) lang rond blijft lopen met de negatieve gevoelens.
Het is vaak lastig uit te leggen, want je ziet niks aan de buitenkant en leg het maar eens uit... Ik weet één ding wel zeker, een rondje buiten hardlopen (in weer en wind) doet wonderen. Vooral als je het regelmatig blijft doen. In lastige tijden heeft het buiten bewegen mij enorm geholpen om positief in het leven te staan, dus ook als het wat minder gaat.
 
Runningtherapie
Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat rennen (en bewegen in het algemeen) absoluut depressieve klachten kan verminderen. Er is niet voor niets een speciale therapievorm hiervoor: ‘runningtherapie’ of ‘wandeltherapie’. 
 
Doneer dit jaar voor MIND Young Studio!
Ook rennen we natuurlijk om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke ziekte depressie en om geld op te halen voor een initiatief dat het leven met een depressie een beetje makkelijker maakt. Dit jaar is dit initiatief MIND Young Studio. De jongeren van de studio gaan met de opbrengst van de MIND Blue Monday Run extra social media campagnes maken om jongeren voor te lichten over depressie. 


En niet onbelangrijk, iedereen kan meedoen: het gaat niet om het winnen!
 
Kom in actie en meld je aan!
Sluit je aan bij het team Koog aan de Zaan (elk team is een andere locatie). Doneer, wandel, jog of ren in het Koogerpark! En ontvang je eigen Mind t-shirt.
Klik op onderstaande link:
https://www.doemeemetmind.nl/team/hartzinnig-coaching-counseling-beweging
Je maakt dan binnen team HartZinnig je eigen pagina aan, doneert het bedrag dat jij ervoor over hebt en je doet mee! Mocht je echt niet mee kunnen lopen, alleen doneren kan ook!
 
Locatie:
Het Koogerpark in Koog aan de Zaan achter het Molenmuseum. We verzamelen en finishen bij Fysiotherapie Koog Zaandijk met koffie, thee en wat lekkers.
 
Tijd:
19:30 - 21:00
 
Wat:
Met elkaar doen we een korte “run” van ongeveer 3 kilometer, met de mogelijkheid deze uit te breiden naar 5 of 6 (of meer?) kilometer. Minder mag altijd!
Inbegrepen is een “Runningtherapie clinic” van 30 minuten door Petra Muller van HartZinnig Coaching | Advies | Training.
 
Hoe:
De “run” doe je op je eigen tempo, zo snel of langzaam rennen of wandelen, als jij zelf wilt.
Je loopt meerdere rondjes zodat je makkelijk kan besluiten nog een rondje eraan vast te plakken of eerder te willen stoppen.
 
Ontspannen door inspannen. Op jouw eigen tempo. Leren jouw grenzen te (her)kennen en daar ook voor te staan! In het hier en nu... 
 
Heb je vragen? Contact me!

 

Testimonials