HartZinnig
Eerste Hulp Bij Opzien te starten met bewegen Wel willen maar het lukt gewoon niet?

Word Blue Monday 2021, 'Dark Blue Monday'? Nee!

Rustig sporten met herhalende bewegingen is een goed medicijn tegen somberheid, je niet lekker in je vel voelen.
Dus waar wacht je nog op? Sta op en ga lopen! Misschien, denk je: Ja, ik weet het wel maar ik heb geen zin. Of ik heb het al zo vaak geprobeerd maar het lukt me niet het vol te houden.
Geen dag is dus geschikter om te beginnen dan op Blue Monday.

Het gaat niet om de snelheid, iedereen die beweegt wint aan gezondheid, energie en levenslust en het is ook goed voor je immuunsysteem! Win, win, win.

Meld je aan voor de GRATIS online sessie Eerste Hulp Bij Opzien te starten met bewegen 18 januari om 19.15-20.00

Strand Dominca Hardlopen

Dit jaar is 18 januari Blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar en ook nog de dag dat de lockdown verlengd wordt voor drie weken. En wat dan erna? Al bijna een jaar ziet ons leven er totaal anders uit dan ‘normaal’. Veel onzekerheid, financiële zorgen, verdriet, verlies en daardoor is de kans groter dat je niet lekker in je vel zit, somber of depri bent.
 
Wat is het fenoneem Blue Monday? Dit is de dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Goede voornemens zijn mislukt, de vakanties lijken ver weg en nu helemaal! Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.
 
Blue Monday is nooit wetenschappelijk bewezen maar hoe dan ook de gelegenheid om op deze dag aandacht te vragen voor depressiviteit en daaraan gerelateerde klachten of het om wat voor reden niet lekker in je vel voelen.
 
Door rustig te rennen, wandelen of fietsen! Dat maakt niet uit. Je hoeft geen sport- en of loopervaring te hebben en een slechte conditie is absoluut geen probleem.
 
Een Blue Monday Run, zoals afgelopen twee jaar georganiseerd door HartZinnig, met elkaar is nu niet mogelijk. Maar veel kan nog wel! Hierbij vier tips als jij je depri of neerslachtig voelt, je niet lekker in je vel zit:
- Geef je op voor de gratis online sessie: Eerste Hulp Bij Opzien te starten met bewegen 18 januari om 19.15-20.00
- Ga je (allereerste) hardlooprondje doen, gewoon heel rustig. Hoe?
- Vraag het e-book “Eerste Hulp Bij Opzien te starten met bewegen” aan.
- Ga naar buiten voor een wandeling.
 
Als je naar buiten gaat spreek met max 1 persoon af of ga alleen. Dat laatste is misschien minder gezellig maar ga ervaren wat er gebeurt als je buiten aan het wandelen of rustig aan het hardlopen bent. Laat je me het weten?
 
Kom in beweging en meld je aan voor de gratis online sessie: Eerste Hulp Bij Opzien te starten met bewegen! Klik op deze link.

Testimonials